logo BijFreke Header
emdr

Traumatische ervaring verwerken met EMDR

EMDR therapie wordt door BijFreke toegepast om jouw traumatische ervaring te verwerken. Zodat je weer rust in je hoofd en lichaam krijgt en je je weer happy en veilig voelt.

Uit het hart geschreven door: Freke Spijkers

Een traumatische ervaring heeft vaak een enorme invloed op je leven, op je gevoel van veiligheid, je dagelijkse functioneren. Geen rust meer in je hoofd en in je lijf is vaak het gevolg. Waardoor je minder controle hebt over je gevoel en daarmee ook in je omgang met anderen. En dat is niet fijn. Zeker niet in je rol als moeder en in je contact naar je kinderen toe.

EMDR kan jou helpen je rust weer terug te vinden door actief jouw traumatische ervaring te verwerken. Zodat je weer vanuit je goede gevoel kunt leven en je contact met je kinderen weer in rust plaats vindt en vol positiviteit.

Jouw traumatische ervaring verwerken

Met behulp van EMDR reset je als het ware jouw herinnering aan een traumatische gebeurtenis in jouw leven.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en deze techniek zorgt ervoor dat je de levendigheid van je herinnering vervaagt en daarmee ook de pijn die je bij die herinnering hebt.

Het gevolg is dat je het trauma niet blijft herleven, maar dat je het daadwerkelijk “parkeert” in het verleden.

Met EMDR wordt de herinnering aan je trauma dus vervaagd door je werkgeheugen af te leiden. Tijdens de sessie gaan we praten over jouw traumatische ervaring. Op het moment dat jij deze ervaring weer helder voor je geest hebt, heb je deze ervaring in jouw werkgeheugen staan. Exact dan vraag ik je om met je ogen mijn vingers te volgen. Wat we dan doen is jouw werkgeheugen overladen door deze bewegingen en krijgt ondertussen jouw trauma geen aandacht meer en vervaagt langzaam naar de achtergrond en daarmee ook de emotionele lading.

Voorbeeld van een trauma-behandeling

Drie maanden geleden is er brand geweest in huis. Waarschijnlijk door kortsluiting in een stopcontact. Het was een verschrikkelijke ervaring. Naast al het geregel en de administratieve rompslomp, ben ik nu erg op mijn hoede. Ik ben heel alert en voordat ik thuis wegga of ga slapen: controleer ik alles tig keer. Staat de droger uit? Alle stekkers uit het stopcontact? Ik denk continu rook te ruiken maar dat is niet zo. Ik controleer de hele tijd alles. Mijn hoofd zit daar helemaal vol van en ik heb geen rust meer in mijn lijf.

Resultaat na EMDR therapie

Door 5 sessies bij Freke met EMDR was dit heel snel anders. Rust is weer terug. Ik controleer nog wel in huis maar dat blijft nu gewoon bij 1 x en dat zou iedereen moeten doen!

Herken je dit?

En zoek jij naar een oplossing? Heb je hulp nodig? Dat kan!
BijFreke biedt workshops, trainingen en individuele psychosociaal therapie om grip te krijgen op jouw leven en het moederschap.

Ik help je graag!

Freke Spijkers