logo BijFreke Header
moeder moe

Ik ben moeder en altijd zo moe. Moe, moe-er, moe-st; moeder

Opgebrand, nergens meer zin in en nergens plezier bij ervaren. Moe en heel snel geprikkeld, niks kunnen hebben van de kinderen en drukte met veel momenten niet kunnen verdragen. Herken je dit?...

Uit het hart geschreven door: Freke Spijkers

Ik ben opgebrand. Ik heb nergens meer zin in en ervaar nergens plezier bij. Ik ben moe en heel snel geprikkeld. Ik kan niks hebben van de kinderen en kan de drukte met veel momenten niet verdragen.

Het is ook niet zo vreemd dat je je soms of altijd zo moe voelt als moeder. Het moederschap is meer dan een full-time job. Alle ballen in de lucht moeten houden, zorgen dat iedereen zich happy voelt, gezond is en blijft. Boodschappen, school, afspraakjes met andere kids, sport en dan ook nog het huis op orde houden. Oh ja en daarnaast heb je wellicht ook nog je baan.

We willen onszelf wel eens vergeten in deze wervelwind die moederschap heet.

Ik kan je helpen

Helpen bij het vinden bij het oplossingen die voor jou gaan werken om de regie terug te krijgen. Over het weer kunnen genieten van het moeder zijn. Rust in je hoofd en rust in je handelingen. Gewoon weer fijn leven.

Want het hoeft niet zo te zijn dat “moe als moeder” je dagelijkse gezegde is.

Wat gaan we doen?

We gaan ervan uit dat de dingen om je heen niet veranderen: de drukte blijft, de kinderen blijven, je werkt blijft. Maar hoe ga jij om met de situatie waar je in zit? Wat doe jij? En hoe helpend is dat wat jij doet altijd? De manier waarop jij de dingen aanpakt, heb je waarschijnlijk met de paplepel ingegoten gekregen en dat heeft je waarschijnlijk al heel veel opgeleverd. Maar nu lijkt het dus ook tegen je te werken. Dit brengen we samen in kaart. En dit inzicht brengt jou ook naar de gewenste verandering!

De kinderen? Voorbeeld uit mijn praktijk

De kinderen? Die kan ik wel achter het behang plakken: ze luisteren voor geen meter, maken alleen maar ruzie met elkaar en doen alles wat niet mag.

Mijn dochter wordt heel stil en trekt zich steeds meer terug. Ik krijg moeilijk contact met haar en weet niet zo goed wat er in haar hoofdje afspeelt. Mijn zoontje is fysiek heel aanwezig: slaan, schoppen, schreeuwen. Geen idee hoe ik dit moet aanpakken. Ik merk heel duidelijk: als ik goed in mijn vel zit, dan laten de kinderen dit negatieve gedrag helemaal niet zien en zijn het de liefste kindjes van de hele wereld.

Als moeder ook goed voor jezelf zorgen

Deze moeder weet eigenlijk heel goed dat ze beter voor zichzelf moet gaan zorgen. En haar concrete vraag is dan ook; Hoe moet ik dat dan doen in deze hectische tijd. Kun jij me daarbij helpen?

Herken je dit?

En zoek jij naar een oplossing? Heb je hulp nodig? Dat kan!
BijFreke biedt workshops, trainingen en individuele psychosociaal therapie om grip te krijgen op jouw leven en het moederschap.

Ik help je graag!

Freke Spijkers