logo BijFreke Header
opvoeden vragen

Hulp bij de opvoeding van mijn kinderen

Het is moeilijk om grenzen te stellen en de kinderen maken hier ‘misbruik’ van. Een veelvoorkomend probleem...

Uit het hart geschreven door: Freke Spijkers

Hulp bij de opvoeding van je kinderen vragen is soms een hele goede stap om te nemen. Wanneer je je onzeker voelt in je rol als opvoeder. Niet zo goed weet of je het wel goed doet, continu twijfelt. En je daardoor niet meer kunt genieten van die mooie rol als moeder of vader.

Altijd die twijfel in mijn hoofd: doe ik het zo wel goed? Dat geldt op mijn werk, in mijn relatie en met mijn kinderen. Er bestaat geen opleiding om moeder te worden. En ik twijfel overal over.

Hoe kan ik jou helpen?

Wij gaan samen kijken waar jouw twijfel en onzekerheid door komt. Misschien heb je dit met de paplepel ingegoten gekregen, misschien heb je een ervaring in het verleden gehad waardoor je nu doet wat je doet of nog iets anders. Het inzicht dat hierdoor ontstaat kunnen we gebruiken om jouw onzekerheid om te zetten naar dat wat je wel wilt: zelfvertrouwen, sterk in je schoenen staan en het gevoel er te mogen zijn ongeacht je prestatie en ongeacht wat iemand anders van jou vindt. Als je twijfel verdwijnt, komt er rust in je hoofd en ruimte om te genieten en trots te zijn op jezelf en op je kinderen!

Grenzen stellen ; een voorbeeld uit mijn praktijk

Deze moeder komt bij mij in de praktijk en vraagt duidelijk hulp bij de opvoeding van haar kinderen. Ze vertelt het volgende:

“Ik vind het moeilijk om grenzen te stellen en de kinderen maken hier ‘misbruik’ van. Ik gun mijn kinderen iets anders in hun jeugd dan ik zelf gehad heb. Maar dat gevoel zorgt nu ook wel voor problemen. Ik heb er elke avond buikpijn van, ben onrustig, kan niet genieten van een leuke dag met mijn kinderen en mijn hoofd ontploft van de drukte.”

Deze moeder vraagt of ik  haar kan helpen bij de opvoeding, om met die twijfel om te gaan en te leren genieten van mijn kinderen en rust in mijn hoofd te krijgen.

Dat heb ik gedaan. Samen zijn we door het proces gegaan en kan ze nu weer op een fijne manier haar kinderen opvoeden en er ook zeker van genieten. Dat is wat hulp bij de opvoeding van je kinderen kan doen.

Herken je dit?

En zoek jij naar een oplossing? Heb je hulp nodig? Dat kan!
BijFreke biedt workshops, trainingen en individuele psychosociaal therapie om grip te krijgen op jouw leven en het moederschap.

Ik help je graag!

Freke Spijkers