Communicatie na een een scheiding is niet altijd eenvoudig, maar toch is het in het belang van alle partijen (ouders en kinderen) heel erg belangrijk dat die communicatie soepel verloopt. Want zeker wanneer er kinderen zijn zul je elkaar nog met regelmaat spreken. Over school, gezondheid, opvoeding. Kleine zaken én grote zaken. En dat stopt niet. De kinderen zijn voor altijd van jullie beiden.
Hulp in woelige tijden
Het is belangrijk voor jou en het welzijn van je kinderen dat deze communicatie na de scheiding soepel en helder verloopt. Dat geeft namelijk rust in een vaak al woelige periode.
Ik help je graag bij het opzetten van die communicatie na je scheiding. We gaan samen kijken naar de methodes die kunt gebruiken en je gaat je dit eigen maken. Voorbereiden op vragen die kunnen komen zodat je je emotie op een goede manier kunt gebruiken in die communicatie met je ex-partner.
Een voorbeeld uit de praktijk
Eén jaar geleden ben ik gescheiden van mijn ex-partner, de vader van mijn kinderen. Ik sta nog steeds helemaal achter de keuze.
Maar de communicatie loopt niet altijd lekker. En we moeten toch regelmatig overleggen over zaken rondom de kinderen. Binnen een paar tellen weet hij me dan toch weer te triggeren.
En dat wil ik niet meer: dat was tijdens onze relatie al zo vervelend. Ik heb daar last van: het kost me veel negatieve energie en komen dan niet tot het gesprek dat nodig is.
Kinderen en communicatie na de scheiding
De kinderen hebben hier ook last van want vaak krijgen ze de ruzie toch mee. Ik gun mijn kinderen iets anders: twee ouders die gelukkig gescheiden zijn. En ik wil zelf dat het mij niet meer zo veel energie kost. Hoe ga ik om met de vader van mijn kinderen? Hoe doe ik het goed voor mijn kinderen? Hoe doe ik het goed voor mezelf?